Wata cukrowa naszej produkcji

Fenomen waty cukrowej tkwi w jej prostocie. Jest ponadczasową słodkością, do której z sentymentem wracają dorośli i od której nie mogą oderwać się dzieci.  Pragniemy, aby produkowana przez nas wata cukrowa przynosiła radość oraz przywracała uśmiech na twarzy.

Naszą specjalnością jest produkcja waty cukrowej w wiaderkach. Dzięki temu rozwiązaniu, nasi klienci mogą cieszyć się słodkością w dowolnym miejscu oraz czasie. Nasza wata cukrowa nie ustępuje jakości świeżo ukręconej waty na patyku.

 

Jak powstaje wata cukrowa?

Panuje powszechne przekonanie, iż wata cukrowa jest bombą kaloryczną. Co prawda do jej produkcji wykorzystuje się cukier, lecz jej standardowa porcja ma około 100 kalorii.

Do powstania waty cukrowej potrzebna jest odpowiednia maszyna, wspomniany już cukier oraz pewne zdolności manualne. W procesie produkcji cukier poddawany jest wysokiej temperaturze, która powoduje jego rozpuszczenie. Następnie dzięki szybkiemu obrotowi głowicy, wyrzucany jest poprzez małe otwory i w wyniku kontaktu z zimnym powietrzem zastyga, tworząc długie cukrowe nitki. Kolejny etap wyczekiwany jest przez wszystkie dzieci, należy bowiem sprawnie nawinąć nitki na patyk i oddać się słodkości waty cukrowej.

 

wata cukrowa

Pokoloruj z nami!

kolorowanka 1
kolorowanka 2
kolorowanka 3
kolorowanka 4
kolorowanka 5
kolorowanka 6
kolorowanka 7
kolorowanka 8

 Pobierz kolorowanki